Известие

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте Xenon за късите на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ще е интересно да се види това H7R на машина за реглаж.
    На обикновен и ГТА имитиращ фар... защото ми се струва, че голяма роля има и украсата пред рефлектора.
    Има ли някой с такива монтирани да прежали 12 лв и да снима резултата на машината?
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
      .......защото ми се струва, че голяма роля има и украсата пред рефлектора............
      Не само ти се струва, колега, а е точно така!
      Точно поради тази причина си боядисах "украсата" пред рефлектора в черен мат!
      От нея, дори и с лупите, се получаваха разсейки в определени точки!
      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
      Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
      Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
      Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

То ако ще се разглабя фара... направо лупи е добре да се сложат.
        Тях поне не ги бърка дали вътре е ксенон или халогенна.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Ако са добри лупите не се получават такива разсейки. Слагал съм на доста колеги Валео лупи (никой не се е оплаквал), пък и аз не съм забелязвал такова нещо, може би защото вътре пластината е малко по-различна, започва да свети на 2м пред колата, преди това светлина просто липсва, съответно нищо не се отразява в "никелираната очиларка" на фара. Това което се вижда на снимките над линията е от светкавицата на фотоапарата, принципно там е тъмно и дори не се вижда какво има.
          Attached Files
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Според мен разсейките при лупи като моите се получават, защото тези лупи са с по-малък диаметър от Валео-то, което съм виждал, а и стоят по-навътре в рефлектора (по-къси идват).
            И въпреки всичко, дори и с лупите, разсейките бяха много по-малки, отколкото с обикновени халогенни крушки на рефлектор!
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm 210hp
            Lancia Kappa 2.4JTD 136hp
            Mercedes E250TD Avantgarde 150hp
            Alfa Romeo 156 1.8TS 144hp - ex

Comment

Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
              Ако са добри лупите не се получават такива разсейки. Слагал съм на доста колеги Валео лупи (никой не се е оплаквал), пък и аз не съм забелязвал такова нещо, може би защото вътре пластината е малко по-различна, започва да свети на 2м пред колата, преди това светлина просто липсва, съответно нищо не се отразява в "никелираната очиларка" на фара. Това което се вижда на снимките над линията е от светкавицата на фотоапарата, принципно там е тъмно и дори не се вижда какво има.
              Какви са тия Валео лупи... от фарове на 146 ца ли?

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                Какви са тия Валео лупи... от фарове на 146 ца ли?
                Не ги знам от каква кола са, все още не съм виждал такива. Взимам ги от едни познати които се занимават с авточасти. Виждал съм и из ибей, само че не нови. Както и да е..., нека не задълбаваме с тия лупи, че темата стана "ксенон срещу лупи" .
                Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!

Comment

Още едно въпросче : Какъв е ефекта от ксенона и лупите при положение,че на почти всички 156-ци им се лющи външното покритие на фаровете ?
                  Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                  Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Ефектът ще е - пак отблясъци и заслепяващ ксенон.
                    Или, другите варианти са - ново Депо за 100 лв и слагаш лупите вътре, или яко търкане с фини водни вкурки и полиране с машина после на старите. Има и трети вариант с фаровете на Дектан, ама там на почти никой няма да му хареса цената...
                    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Външното покритие вярно се лющи, но и за това има лек. Отиваш при някой тенекеджия, минава с водна шкурка, полир пасти, после ново покритие с лак и така поне още 2г няма да имаш проблеми (ако се направи както трябва де).

Comment

Казват ,че след търкане и полиране после побелявали все едно си ги залял с прясно мляко.....
                        Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщение
                          Казват ,че след търкане и полиране после побелявали все едно си ги залял с прясно мляко.....
                          Няма такова нещо колега, варианта да им навредиш е ако ползваш машина за полиране и държиш много на едно място, тогава прегрява и потъмнява пласмасата, но хората които ползват такива машини ги знаят тия неща, така че споко...

Comment

И после с какъв лак или спрей се пръскат ?
                            Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщение
                              Още едно въпросче : Какъв е ефекта от ксенона и лупите при положение,че на почти всички 156-ци им се лющи външното покритие на фаровете ?
                              Ми лющат се защото някой тарикат ги е лакирал, ма без да се постарае, само ей така за фасон.....
                              Иначе нямат лак......
                              Търкаш ги с водна шкурка 1000-2000 и после пастираш с киче на бормашинка на по-бавни обороти, без да задържаш много на едно масто (както спомена колегата преди мен), да не прегорят....но с още търкане и тва се оправя.....
                              Атия Депо са боклуци, единия ми е такъв и освен, че свети по-кофти и самата пластмаса е по-жълта......
                              Другия мисля, че беше Карело, миииии нищо общо с ментака няма.....
                              sigpic
                              Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                              156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                              147 JTDm 140-Малката манекенка
                              GT- JTDm 150

Comment

Извинявам се за тъпия въпрос ама.....за стъклото на фара ли говорите?

Comment

Working...
                                X